Ο Γίγαντας Μ.Π.
Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ Μ.Π.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΖΟΥ

★   Η Μαρία Πολύζου είναι η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στον Μαραθώνιο Δρόμο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα το 1996.
★   Υπήρξε πρωταθλήτρια επί είκοσι συνεχή έτη και κάτοχος του ρεκόρ Ελλάδας στον Mαραθώνιο Δρό­μο, ρεκόρ που διατηρείται μέχρι και σήμερα με 2:33:40. Κα­τέ­χει την καλύτερη ελληνική επίδοση στην αυθεντική διαδρομή Μαραθώνας-Αθήνα με χρόνο 2:39:10 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1997, όπου κατέλαβε τη 12η θέση. Κατέκτησε το Πρώ­το Χρυσό Βαλκανικό Με­τάλλιο σε Μαρα­θώ­νιο Δρόμο, σημειώνοντας βαλκανικό ρεκόρ, τρέχοντας στην Κωνσταντινούπολη το 1990. Προς τιμήν της ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος μέσα στην Πόλη. Κατέρριψε 14 πανελλήνια ρεκόρ, σε διάφορες αποστάσεις.
★   Τον Ιούλιο του 2010 επανέλαβε έναν άθλο της παγκόσμιας ιστο­ρίας. Στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαρα­θώνα, διένυσε τρέχοντας την απόσταση από την Αθήνα στη Σπάρτη και επιστροφή στην πόλη του Μαραθώνα. Σε εφτά ημέρες η Μαρία διένυσε 524 χιλιόμετρα, απόσταση που αντιστοιχεί περίπου σε 13 Μαραθωνίους. Αυτός είναι ο Φειδιππίδειος Άθλος, και η Μαρία Πολύζου είναι η μοναδική γυναίκα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα που κατάφερε να τον επαναλάβει.
★   Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ψυχή τε και σώματι», εκδόσεις Μεγάλη Κώπη.
★   Ανακηρύχτηκε Πρέσβειρα του Μαραθωνίου Δρόμου το 2009.
★   Έχει δημιουργήσει την ομάδα Marathon Team Greece by Maria Polyzou και προπονεί ανθρώπους όλων των ηλικιών στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ.
★   Είναι μητέρα μιας υπέροχης κόρης, της Αγάπης, που τη λατρεύει και είναι περήφανη γι' αυτή!
Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ Μ.Π.
Ολυμπιακοί αγώνες της Ατλάντα, 1996