Παρουσίαση του βιβλίου στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

H παρουσίαση του βιβλίου στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου (Λ.Μαραθώνος & 25ης Μαρτίου) έγινε το Σάββατο 04/02/2017 και ώρα 18:30 με πολύ μεγάλη προσέλευση και σε ένα υπέροχο κλίμα. 

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων κος Paco Borao, ενώ για το βιβλίο μίλησαν οι:
  • η κα Ιλεάνα Κοκλώνη - Διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδος και μοναδική συγγραφέας βιβλίων Ολυμπιακής Παιδείας στη χώρα μας.
  • ο κος Σπύρος Ζαγάρης - Πρέσβης της Φλόγας του Μαραθωνίου Δρόμου και πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα και Επίτιμος Πρόεδρος των Δημάρχων για την Ειρήνη Διεθνώς
  • ο κος Στέλιος Γραφάκος - Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών “Όραμα Ελπίδας”
  • η κα Μάγδα Μπέριου-Κωστοπούλου συγγραφέας του βιβλίου και
  • η κα Μαρία Πολύζου - Πρωταθλήτρια Μαραθωνίου Δρόμου, Κάτοχος Πανελληνίου Ρεκόρ Αυθεντικού Μαραθωνίου & Μαραθωνίου δρόμου καθώς και Προπονήτρια Δρόμων Αντοχής 
Το συντονισμό της παρουσίασης πραγματοποίησε ο Μαραθωνοδρόμος και Δημοσιογράφος του STAR CHANNEL και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων κος Νίκος Αρμένης.
Ένα παραμύθι που είναι εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, έρχεται να αποκαταστήσει την αλήθεια στα μάτια των παιδιών. Ναι, υπάρχουν και πραγματικοί ήρωες που κατακτούν τα όνειρά τους μόνο με τις δικές τους δυνάμεις. Όπως ο Γίγαντας Μ.Π. που κατάφερε να φτάσει τρέχοντας από τη Γη στο φεγγάρι, όπως ακριβώς το είχε ονειρευτεί!

Το παραμύθι " ένας γίγαντας που τον έλεγαν Μ.Π." μας διηγείται την απίστευτη ιστορία της Πατρινής κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου!

Τα παιδιά ταξιδεύουν με την ηρωίδα σε μια συναρπαστική διαδρομή καθώς προσπαθεί να κατακτήσει το παιδικό της όνειρο και να φτάσει στο μακρινό φεγγάρι.

Μαζί της ανακαλύπτουν την αξία της προσπάθειας και τη δύναμη της θέλησης. Μαθαίνουν να ονειρεύονται και να τολμούν, όπως ακριβώς τόλμησε και αυτή να είναι η μοναδική γυναίκα στο κόσμο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα που πραγματοποίησε τον Φειδιππίδειο άθλο, διανύοντας 524 χιλ.

Τα κείμενα έγραψε η συγγραφέας Παιδικών βιβλίων Μάγδα Κωστοπούλου Μπέριου και η εικονογράφηση έγινε από την Ράνια Βαρβάκη.

Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατεθεί στο Σύλλογο " ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ" για τη λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. 
Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ».