Η σύγχρονη ” ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ” ( η ” ΧΙΟΝΑΤΗ”) λοιπον, ΔΕΝ ειναι η ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ,πλην ομωs ομορφη κορασίδα, που ψάχνει να βρει ,για να ευτυχησει, τον ” ΠΡΙΓΚΙΠΑ” των ονείρων της ( που ετσι κι αλλιως μονο στα Ονειρα υπαρχει) ! Και που τελικα τον συναντάει ,τον παντρεύεται και ετσι λύνει ολα της τα προβληματα! Η ΣΗΜΕΡΙΝΉ “ΗΡΩΙΔΑ” ειναι μια ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ,που ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ μόνο με τις δικές της δυνάμεις και σκληρο αγώνα! 
Και για αυτο το ” παραμύθι της πραγματικότητας” δεν υπαρχει πιο αντιπροσωπευτικοs ήρωας απο τον “ΓΙΓΑΝΤΑ Μ.Π. ” , που κατάφερε να φτάσει τρέχοντας ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, ( η οπωs ο “γιγανταs” Μαρια Πολυζου Αθηνα- Σπαρτη-Αθηνα- Μαραθωνα), ΟΠΩΣ ακριβώς ΤΟ ΕΙΧΕ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ!

Ο γίγαντας Μ.Π , η άλλως Μαρια Πολυζου ,φαντάζομαι οτι δεν ” έτρεξε” μονο ως το φεγγάρι, αλλα ” ΠΕΤΑΞΕ ” σαν τον ΑΝΕΜΟ, με τα ΦΤΕΡΑ που της έχει δωσει η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ! Και αυτο γίνεται κατανοητό στα παιδια που διαβαζουν το παραμυθι με τον πιο γλαφυρο και αντικειμενικό τροπο!!!

Το άκρως ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ και διδακτικό παραμύθι ” ένας γίγαντας που τον έλεγαν Μ.Π.” λοιπον μας διηγείται την απίστευτη ιστορία της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου! Τα παιδιά ταξιδεύουν με την ηρωίδα σε μια συναρπαστική διαδρομή καθώς προσπαθεί να κατακτήσει το παιδικό της όνειρο και να φτάσει στο μακρινό φεγγάρι....

... Χίλια ΜΠΡΑΒΟ στη σύλληψη: ΑΝΤΙ να “πιπιλιζουμε” στα αθώα μυαλα τα πρότυπα της Σταχτοπουτας η της Χιονατης, και ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΟΥΜΕ , τους εμποτιζουμε την αγάπη για τον αθλητισμό, για τα ιδανικα και κυρίως την πεποίθηση οτι τίποτε δεν ειναι ακατόρθωτο ,καθώς και την αξία της προσπάθειας και του αγωνα που μπορει να μας Κανει να επιτύχουμε αυτο που θελουμε και να μας φτάσει πολυ ψηλα , “μεχρι και το φεγγαρι , οπου φτανει ο Γιγανταs Μ.Π.”...

Περισσότερα >>